priprema

  1. Brašno, kvasac, jaje, žumance, maslac, prstohvat soli, 60 g šećera i 150 ml toplog mlijeka zamijesite, prekrijte i ostavite da se diže 50-ak minuta.
  2. Marcipan naribajte te pomiješajte s preostalim šećerom. Zakuhajte 100 ml mlijeka i prstohvat soli, dodajte mak, zakuhajte, a potom dodajte marcipan.
  3. Dodajte razmućeni škrob pa miješajući zakuhajte.
  4. Tijesto promijesite pa izvaljajte u oblik pravokutnika (40 x 30 cm). Narežite na tri dugačka komada. Smjesu od maka stavite posred traka tijesta.
  5. Rubove tijesta premažite s malo mlijeka pa namotajte. Potom stavite tijesto u okrugli kalup (promjera 28 cm) obložen papirom za pečenje.
  6. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Šljive operite, prerežite, otklonite koštice te stavite između komada tijesta. Kolač premažite preostalim mlijekom.
  7. Pecite oko 45 minuta. Marmeladu ugrijte, premažite kolač i ostavite da se ohladi.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte