priprema

  1. Odvojite žumance od bjelanca. Pjenasto izmiksajte šećer, vanilin šećer, ekstrakt vanilije, žumance, jogurt i maslac.
  2. Umiješajte brašno i prašak za pecivo pa sve dobro izmiksajte. Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na sat vremena.
  3. Pospite brašnom radnu površinu pa razvaljajte tijesto (30 x 40 cm).
    Zgnječite marcipan, stavite ga između dva lista plastične folije ta također razvaljajte na iste dimenzije.
  4. Premažite tijesto bjelancem, poklopite marcipanom pa i njega premažite bjelancem. Zarolajte počevši od šire strane. Premažite roladu preostalim bjelancem te stavite u hladnjak na sat vremena.
  5. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  6. Roladu narežite na ploške, poslažite ih na lim za pečenje obložen papirom i pecite oko 25 minuta.
  7. Džem od marelice razrijedite u litri vruće vode, prokuhajte i time premažite pužiće. Na kraju pospite krupnim šećerom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte