priprema

  1. Oguljene jabuke narežite na kockice, izmiksajte štapnim mikserom i pomiješajte s limunovim sokom.
  2. U multipraktiku ili blenderu izmiksajte i sušene jabuke pa ih kuhajte oko 20 minuta u smjesi od svježih jabuka kojoj ste dodali i naribanu limunovu koricu.
  3. Umijesite tijesto od jabuka i prosijanog brašna, šećera, začina te malo soli. Umiješajte i naribani maslac te sve dobro razradite u glatko tijesto.
  4. Umiješajte i grožđice pa razvaljajte i kalupom režite u oblik po želji. Stavite u lim obložen papirom za pečenje.
  5. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Gotove i ohlađene keksiće pospite šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte