priprema

  1. Za rižu na mlijeku prvo zakuhajte mlijeko u koje ste dodali prstohvat soli. Potom dodajte rižu i lagano je kuhajte bez poklopca oko 30 min, uz povremeno miješanje.
  2. Ako se riža previše zgusne, možete joj dodati još malo vrućeg mlijeka. Operite i očistite od koštica višnje za umak.
  3. Umutite prašak za puding u posebnoj zdjelici s malo soka od višanja. Ostatak soka zakuhajte sa šećerom, a zatim dodajte razmućeni pudig te ga kratko prokuhajte.
  4. Dodajte i višnje, kuhajte ih još 2 min i potom umak uklonite sa štednjaka. Operite limete u vrućoj vodi i obrišite ih.
  5. Dio korice tanko ogulite i narežite na trakice, a ostatak sitno naribajte. Iscijedite sok jedne limete, a drugu iskoristite za neko drugo jelo.
  6. Naribanu koricu i limetin sok umiješajte u rižu na mlijeku i dodajte šećer. Sve dobro promiješajte i po želji dodatno zasladite.
  7. Rižu na mlijeku poslužite hladnu ili mlaku s umakom od višanja. Pospite je trakicama limetine korice i, po želji, ukrasite listićima svježe metvice i šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte