priprema

  1. Operite rižu u hladnoj vodi. U mlijeko stavite malo soli i 20 g maslaca i skuhajte ga. Kad zakipi, dodajte rižu i kuhajte uz stalno miješanje dok riža ne omekša.
  2. Izmiješajte žumanca s vanilin šećerom, a bjelanca sa šećerom u prahu. Kad je riža kuhana, skinite je s vatre te drvenom žlicom umiješajte žumanca i bjelanca.
  3. Kad dobro promiješate, vratite još nakratko na vatru (uz stalno miješanje). Ananas narežite na komade.
  4. Pomiješajte ga s rižom te tom mješavinom napunite zdjelice za pečenje do otptilike 2/3. Na rižu stavite ribiz te komadiće maslaca (20 g kojih vam je ostalo).
  5. Ako vam ostane sastojaka, možete složiti još jedan sloj. Pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Poslužite vruće.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte