priprema

  1. Miksajte žumanca s polovicom šećera u prahu. Izmiksajte i bjelanca s drugim dijelom šećera. Pažljivo pomiješajte obje smjese i uspite brašno.
  2. Lim obložite papirom za pečenje pa ga premažite tijestom. Pecite tijesto na 200 stupnjeva oko 12 minuta. Pečeno tijesto prebacite na čistu kuhinjsku krpu i zamotajte zajedno s krpom.
  3. Ogulite tri breskve i narežite ih na manje komadiće. Istucite vrhnje sa šećerom i šlag fixom. Premažite 2/3 šlaga na tijesto pa pospite komadićima breskve.
  4. Zamotajte tijesto i umotajte ga u plastičnu foliju i zatvorite. Stavite kolač u hladnjak i ostavite da se stvrdne oko 1 sat. Odmotajte foliju i premažite roladu ostatkom šlaga.
  5. Bočne stranice kolača pospite mljevenim lješnjacima, a vrh ukrasite komadićima breskve.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte