priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Odvojite bjelanca od žumanaca. Bjelanca stucite u čvrsti snijeg i pritom uspite 80 g šećera i sol.
  2. Žumanca i preostali šećer pjenasto stucite pa na to stavite snijeg. Brašno, škrob i prašak za pecivo prosijte po tome pa umiješajte.
  3. Premažite lim obložen papirom za pečenje pa pecite oko 15 minuta. Biskvit prebacite na pošećerenu kuhinjsku krpu, smotajte i ostavite da se ohladi.
  4. Jagode operite i očistite, a zatim narežite na kockice. Pomiješajte ih sa šećerom i sokom od limuna.
  5. Stucite šlag od vrhnja, učvršćivača i vanilin šećer pa umiješajte jagode. Odmotajte biskvit i premažite ga kremom. Pritom ostavite mali rub nepremazan.
  6. S pomoću krpe opet smotajte biskvit pa ga stavite na 3 sata u hladnjak. Prije posluživanja kolač pospite šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte