priprema

  1. Od bjelanaca i soka od limuna izradite čvrsti snijeg. Postupno dodajte šećer pa izradite gustu smjesu te u nju umiješajte žumanca.
  2. Dodajte obje vrste brašna. Odvojite trećinu tijesta i pomiješajte ga s jestivom bojom otopljenom u žlici vode.
  3. Lim obložite papirom za pečenje pa pomoću slastičarske vrećice dekorativno rasporedite ružičasto tijesto.
  4. Potom prelijte svijetlim biskvitom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 10 minuta.
  5. Biskvit prebacite na čistu kuhinjsku krpu posutu šećerom u prahu, pažljivo uklonite papir za pečenje te smotajte i ostavite roladu da se ohladi.
  6. Stucite šlag od vrhnja i učvršćivač. Posebno izradite ricottu sa sokom od limuna ili naribanom koricom limuna, marmeladom i vanilin šećerom i ostavite je na hladnome.
  7. Pomiješajte tu smjesu sa šlagom. Ohlađenu roladu odmotajte, uklonite kuhinjsku krpu pa premažite kremom, po njoj raspodijelite jagode i ponovno smotajte.
  8. Ostavite na hladnome. Prije posluživanja narežite na ploške.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte