priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Obložite lim papirom za pečenje. Odvojite bjelanca od žumanaca. Stucite snijeg od bjelanaca i sol.
  2. Pjenasto stucite žumanca, šećer i ekstrakt vanilije. Stavite na to snijeg. Prosijte brašno i prašak za pecivo, pomiješajte s bademima te umiješajte u smjesu od jaja.
  3. Namažite na lim, pospite listićima badema te pecite 8-10 minuta.
  4. Prebacite na kuhinjsku krpu posutu šećerom, uklonite papir, smotajte biskvit te ostavite da se ohladi. Marelice narežite na kockice.
  5. Stucite vrhnje za šlag te uspite učvršćivač. Pomiješajte jogurt, šećer i liker. Umiješajte marelice i šlag.
  6. Biskvit premažite kremom, zarolajte ga, stavite na 30 minuta u hladnjak te pospite šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte