priprema

  1. Stucite čvrsti snijeg od bjelanaca s malo soli. Zatim umiješajte šećer, dodajući ga žlicu po žlicu. U glatki i sjajni snijeg umiješajte žumanca i obje vrste brašna.
  2. Tijesto izlijte u lim obložen papirom za pečenje i ravnomjerno rasporedite lopaticom. Pecite u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 200 °C oko 10 minuta.
  3. Kada je pečeno, izvadite iz pećnice pa okrenite na kuhinjsku krpu posutu šećerom tako da papir bude prema gore. Papir za pečenje uklonite.
  4. Roladu smotajte zajedno s kuhinjskom krpom pa ostavite da se ohladi. Prašak za puding izmiješajte s dijelom mlijeka.
  5. Preostalo mlijeko zakuhajte u lončiću pa dodajte smjesu od pudinga i mlijeka. Kuhajte oko 2 minute na laganoj vatri uz stalno miješanje.
  6. Uklonite s vatre i često promiješajte gustu kašu dok se potpuno ne ohladi. Omekšali maslac pjenasto izradite. Žlicu po žlicu, umiješajte u njega kondenzirano mlijeko.
  7. Miksajte puding dodajući naizmjence obje vrste šećera i smjesu od maslaca i mlijeka. Dobivenu kremu ostavite da se hladi oko 30 minuta.
  8. Tijesto razvucite i premažite kremom. Ponovno smotajte roladu i ostavite da se hladi oko sat vremena.
  9. Stucite šlag od vrhnja pa njime premažite roladu. Dodatno ukrasite rastopljenom čokoladom za kuhanje.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte