priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 160 °C. Zavrijte mlijeko, vrhnje i ekstrakt vanilije. Žumanca miješajte sa šećerom dok se masa ne zgusne i ne posvijetli.
  2. Trećinu mliječne smjese dodajte u žumanca i ponovno izmiješajte. Dodajte preostaloj mliječnoj smjesi pa promiješajte.
  3. U lončiću ukuhajte šećer s 2 žlice vode tako da dobijete svijetlosmeđi karamel.
  4. Ostavite nakratko da se ohladi te ga rasporedite u četiri kalupića za pečenje, promjera oko 7,5 cm.
  5. Neka odstoji 2 minute pa prelijte kremom od vanilije i žumanaca. U svaki kalupić dodajte još po nekoliko narezanih boba grožđa očišćenih od koštica.
  6. Kalupiće stavite na namočenu i iscijeđenu kuhinjsku krpu koju ste položili na dno lima te do otprilike polovice visine kalupića ulijte vruću vodu.
  7. Pecite u pećnici oko 25 minuta, odnosno dok se krema ne stisne. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Zatim rožatu stavite u hladnjak na 2 sata.
  8. Prije posluživanja prođite nožem oko rožate u kalupićima kako biste je mogli izvaditi na tanjuriće. Ukrasite preostalim grožđem i poslužite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte