priprema

  1. Naranče za prilog debelo ogulite nožem tako da zahvatite i bijelu pokožicu pa ih poprečno po kriškama narežite na kolutove.
  2. Sačuvajte sok koji je iscurio pri rezanju. Šećer u prahu karamelizirajte u loncu pa mu dodajte kolutove naranče, zarezanu mahunu vanilije, cimet i sok od naranče.
  3. Sve zajedno prokuhajte 5 min da se umak malo zgusne. Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva. Mlijeko zagrijte do vrućega.
  4. U zdjeli pjenasto stucite jaja i žumance, primiješajte šećer i ribanu koricu naranče, a potom i vruće mlijeko i prstohvat soli.
  5. Mlijeko s jajima izlijte u kalupiće koje ste oplahnuli hladnom vodom, posložite ih u dublji lim i dolijte vruće vode do 2/3 njihove visine.
  6. Lim s kalupima premjestite u pećnicu te ostavite rožate oko 1 sat da se stisnu. Ako previše ispari, u lim dolijte još vode.
  7. Gotove rožate ostavite oko 2 sata da se ohlade, a zatim ih nožem odvojite od rubova i iskrenite iz kalupa na tanjuriće. Poslužite ih s karameliziranim narančama.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte