priprema

  1. Omekšali maslac pomiješajte sa 100 g šećera u prahu, dodajte 50 g kakaa i žumanca i pjenasto ih izmiješajte.
  2. U smjesu dodajte mlako vrhnje i brašno u koje ste prethodno umiješali prašak za pecivo te snijeg od bjelanaca, prstohvat soli i 50 g kristal šećer.
  3. Sve lagano promiješajte kuhačom te ulijte u namašćen okrugli lim. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite oko 15-20 minuta na 160 °C.
  4. Ohlađeno tijesto prerežite napola, poprskajte oba dijela likerom od naranče. Jednu koru premažite džemom od marelice i poklopite je drugom korom.
  5. Tortu izvana premažite džemom i ostavite da se ohladi.
  6. Čokoladu i šlag stavite u zdjelu te otopite na pari. Ostavite preljev sa strane da se prohladi. Prelijte tortu čokoladnom glazurom i premažite je sa svih strana.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte