priprema

  1. Salo dobro očistite od žilica, sameljite na stroju za mljevenje mesa i ostavite u hladnjaku najmanje 3 sata. Brašno prosijte, dodajte kvasac, sol, razmućena žumanca i bijelo vino pa umijesite meko tijesto.
  2. Mijesite 10-ak minuta; pritom na ruku stavljajte brašno (dodatna količina, nije navedena u sastojcima) te ga postupno posipajte po dasci.
  3. Razvaljajte na 1 cm debljine i premažite četvrtinom sala. Presavijte poput knjige i ostavite da stoji 5 minuta. Ponovite još tri puta, sve dok ima sala.
  4. Potom razvaljajte, narežite na četverokute 10 puta 10 centimetara i u sredinu svakog stavite po žlicu marmelade. Presavijte kao knjižicu i stavite u lim obložen papirom za pečenje.
  5. Pecite na 220 stupnjeva oko 15 minuta pa smanjite vatru na 200 stupnjeva i pecite još 5 do 7 minuta.
  6. Vruće salenjake uvaljajte u šećer u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte