priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Stucite bjelanca u čvrst snijeg.
  2. Posebno pjenasto izmiksajte žumanca sa 2 žlice tople vode i 70 g šećera, a potom u njih umiješajte prosijano brašno i snijeg.
  3. Izlijte biskvit u kalup za torte (promjera 25 cm) kojem ste namastili dno i pecite ga 20 min.
  4. Operite i očistite voće, odvojite 300 g jagoda pa ih narežite na osmine. Pomiješajte ih s likerom i 1 žlicom šećera te ih ostavite da odstoje. Namočite želatinu da omekša.
  5. Svježi sir izmiješajte s jogurtom, preostalim šećerom i limunovom koricom, otopite želatinu pa je dodajte u kremu.
  6. Kad se krema počne želirati, dodajte joj tučeno slatko vrhnje. Odvojite 350 g kreme u drugu zdjelu, a u ostatak umiješajte zašećerene jagode.
  7. Stavite biskvit na pladanj, oko njega stavite obruč okruglog kalupa čiji je promjer za 2 cm veći od podloge, pa u prazan prostor oko biskvita naštrcajte 50 g bijele kreme.
  8. Skratite piškote na duljinu od 7 cm te ih poslažite uz rub. U sredini prvo razmažite kremu s voćem, a zatim na nju stavite 300 g bijele kreme.
  9. Ostavite tortu 3 sata u hladnjaku. Ukrasite šarlotu sa 150 g narezanih jagoda, između kojih, po želji, možete posuti nastruganu bijelu čokoladu.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte