priprema

  1. Operite i očistite voće, odvojite 300 g jagoda pa ih narežite na osmine. Pomiješajte ih s likerom i 1 žlicom šećera te ih ostavite da odstoje.
  2. Namočite želatinu da omekša. Svježi sir izmiješajte s jogurtom, preostalim šećerom i limunovom koricom, otopite želatinu pa je dodajte u kremu.
  3. Kad se krema počne želirati, dodajte joj tučeno slatko vrhnje. Odvojite 350 g kreme u drugu zdjelu, a u ostatak umiješajte zašećerene jagode.
  4. Dio piškota cijele umočite u smjesu mlijeka i ruma i slažite ih da se popuni dno kalupa. Oko kalupa poredajte piškote koje ste samo s jedne strane namočili mlijekom i rumom.
  5. U sredini prvo razmažite kremu s voćem, a zatim na nju stavite 300 g bijele kreme. Ostavite tortu 3 sata u hladnjaku.
  6. Ukrasite šarlotu sa 150 g jagoda, između kojih, po želji, možete posuti nastruganu bijelu čokoladu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte