priprema

  1. Piškote prerežite popola pa ih poprskajte mješavinom likera od čokolade i banane.
  2. Četiri kalupa (ø 9 cm) obložite prozirnom folijom pa im uz rub okomito posložite piškote (u svaki bi trebalo stati oko 8 piškota).
  3. Banane narežite na kolutiće, pokapajte limunovim sokom i složite po dnu kalupa. Namočite želatinu da omekša.
  4. Za to vrijeme odvojite bjelanca od žumanaca pa stucite čvrsti snijeg od bjelanaca postupno dodajući šećer. Žumanca pjenasto izmiksajte s vanilin šećerom.
  5. Čokoladu nasjeckajte, otopite na pari i, kad se malo temperira, umiksajte je u žumanca.
  6. Ocijeđenu želatinu otopite u još vrućoj kavi pa je umiješajte u čokoladnu kremu. Na kraju umiješajte i snijeg te stavite kremu u hladnjak.
  7. Čim se krema počne želirati, u nju umiješajte tučeno slatko vrhnje i pažljivo umiješajte ostatak kolutića banane.
  8. Napunite kremom kalupe i ostavite šarlote 3 h u hladnjaku, da se stisnu.
  9. Zagrijte mlijeko za preljev pa u njemu otopite natrganu čokoaldu. Ostavite da se malo ohladi.
  10. Prije posluživanja šarlote izvadite na tanjuriće te ih dekorirajte čokoladnim preljevom, kokosovim brašnom, čokoladnim ukrasima i svježim voćem.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte