Priprema

  1. Stucite snijeg od bjelanaca i 10 dag šećera. U vodi (otprilike 1/2 dl) prokuhajte ostatak šećera dok ne dobijete gustu smjesu.
  2. Smjesu vode i šećera postupno dodajte u bjelanca neprestano miješajući mikserom dok ne dobijete gustu smjesu kojom ćete puniti tuljke od lisnatog tijesta.
  3. Tuljke ćete napraviti tako da razvaljate lisnato tijesto i od njega izrežete trake širine oko 2 centimetra.
  4. Limene kalupe za tuljke premažite maslacem pa oko njih zamotajte trake od lisnatog tijesta. Namotane kalupe možete premazati i žumancem.
  5. Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta. Tijesto maknite s kalupa dok je još vruće i napunite ga kremom. Po želji, pospite šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte