priprema

  1. Od brašna, soli, 3 žličice ulja, žumanca i 60 ml mlake vode umijesite tijesto, premažite ga preostalim uljem, pokrijte i ostavite 20 min.
  2. Jabuke ogulite, raščetvorite, očistite od koštica i naribajte na tanke listiće. Dodajte im sok od limuna, rum, šećer, cimet, grožđice i bademe te sve izmiješajte.
  3. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Otopite maslac.
  4. Tijesto podijelite na dva dijela pa jedan po jedan komad tanko razvaljajte na pobrašnjenom stolnjaku te ih rukama razvucite tako da postanu prozirni.
  5. Tijesto premažite sa 2 žlice otopljenog maslaca, pospite mrvicama, po svakom listu raporedite po 1/2 nadjeva i zarolajte ih pomoću stolnjaka.
  6. Obje savijače položite u namašćeni lim i pecite u pećnici otprilike 60 min premazujući ih za vrijeme pečenja otopljenim maslacem i vrhnjem.
  7. Kada se malo ohlade, savijače pospite šećerom u prahu, narežite ih na ploške te uz njih po želji ponudite tučeno slatko vrhnje.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte