priprema

  1. Pomiješajte sol i brašno pa na sredini napravite udubljenje. Dodajte 3 žlice ulja i 100 ml mlake vode te odmah zamijesite elastično tijesto.
  2. Oblikujte kuglu, premažite žlicom ulja, stavite u vrećicu za zamrzavanje te ostavite da odstoji na toplome mjestu 25 minuta.
  3. Kruške ogulite, raščetvorite, očistite i narežite na tanke ploške. Pomiješajte ih s grožđicama, vrhnjem, sokom od limuna, šećerom u prahu i orasima.
  4. Krušne mrvice popržite do zlatnožute boje. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Tijesto tanko izvaljajte, a zatim razvucite na pobrašnjenoj krpi.
  5. Premažite maslacem, po tome raspodijelite krušne mrvice i nadjev, a potom smotajte.
  6. Premažite mlijekom i pecite oko 45 minuta. Po želji pospite šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte