priprema

  1. Od 250 g brašna, 1 jajeta, soli, 125 ml mlake vode i 20 g maslaca umijesite glatko tijesto za savijaču te ga mijesite sve dok ne postane gipko i počne se odvajati od posude.
  2. Tijesto potom tanko premažite uljem i ostavite da odstoji 30 min na sobnoj temperaturi, pod okrenutom zdjelom.
  3. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.
  4. Odležalo tijesto što tanje razvaljajte na pobrašnjenom stolnjaku, a zatim ga dalje razvucite rukama. Premažite ga sa 50 g otopljenog maslaca.
  5. Umiješajte nadjev od svježeg sira, 2 jaja, šećera i 10 g brašna pa mu primiješajte i tučeno slatko vrhnje.
  6. Smjesu razmažite po razvučenom tijestu ostavljajući sa svih strana po 2 cm uz rubove.
  7. Uvijte tijesto pomoću stolnjaka, savijaču po želji prerežite na dva dijela, stisnite rubove te je stavite u namašćeni lim ili vatrostalnu posudu i pecite otprilike 45 min.
  8. Gotovu savijaču pospite šećerom u prahu i poslužite. Po želji poslužite uz preljev od čokolade ili šumskog voća.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte