priprema

  1. Pomiješajte brašno i sol te na sredini napravite udubljenje. Dodajte 3 žlice ulja, 100 ml mlake vode pa odmah zamijesite elastično tijesto.
  2. Oblikujte kuglu, premažite preostalim uljem te u vrećici za zamrzavanje ostavite da odstoji oko 25 minuta na toplome mjestu.
  3. Ogulite kruške, raščetvorite ih, uklonite koštice, narežite na tanke ploške, nasjeckajte suho voće te pomiješajte s vrhnjem, šećerom u prahu i orasima.
  4. Popržite krušne mrvice. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Tucite tijesto na radnoj površini dok ne postane sjajno. Potom ga tanko izvaljajte.
  5. Izvucite ga natanko na pobrašnjenoj kuhinjskoj krpi. Premažite tijesto tekućim maslacem, po tome raspodijelite mrvice i nadjev od krušaka pa smotajte.
  6. Premažite mlijekom te pecite oko 45 minuta. Ostavite da se malo ohladi. Po želji pospite šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte