priprema

  1. Izmrvite kekse, dodajte šećer i rastopljeni margarin te sve pomiješajte i utisnite u kalup promjera 26 cm. Stavite peći u ugrijanu pećnicu na 200 stupnjeva na 5 min.
  2. Dok je podloga u pećnici, pripremite kremu od sira. Odvojite žumanca od bjelanaca te izradite čvrsti snijeg od bjelanaca.
  3. Polako dodajte šećer, vanilin šećer, (stalno miksajući) i na kraju žumanca.
  4. Nakon što ste dodali žumanca nemojte dugo miksati, samo kratko promiješajte pa dodajte sir, limunov sok i opet kratko promiješajte.
  5. Nakon 5 minuta izvadite podlogu iz pećnice, a temepraturu u pećnici smanjite na 170 stupnjeva.
  6. Kremu od sira izlijte na podlogu i vratite sve u pećnicu na još 20 min. Kad je torta skoro pečena, pripremite kremu od vrhnja.
  7. Pomiješajte vrhnje i šećer. Nakon što se torta pekla 20 min izvadite je iz pećnice te premažite kremom od vrhnja. Tortu vratite u ugašenu pećnicu na još 5 min.
  8. Ohladite je prije posluživanja.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte