priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Na pari rastopite čokoladu pa maslac. Odijelite bjelanjke od žumanjaka.
  2. Žumanjke pjenasto izmiksajte sa šest žlica tople vode. Dodajte šećer i miješajte dok ne dobijete gustu smjesu. Umiješajte limunovu koricu.
  3. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg i umiješajte u žumanjke. Na kraju umiješajte brašno, škrobno brašno, čokoladu, kakao i otopljeni maslac.
  4. Sve sastojke dobro izmiksajte tako da dobijete ujednačeno tijesto.
  5. Biskvit ulijte u kalup za torte promjera oko 26 cm obložen papirom za pečenje i pecite oko 35 minuta.
  6. Ocijedite višnje, a sok sačuvajte. Slatko vrhnje izmiksajte s učvršćivačem u čvrsti šlag.
  7. Pečeni biskvit vodoravno prerežite dvaput tako da dobijete tri sloja. Nakapajte svaki s dvije žlice soka od višanja pomiješanog s maraskinom.
  8. Na prvu podlogu rasporedite višnje, prekrijte drugim biskvitom i premažite s pola količine šlaga. Poklopite zadnjim biskvitom.
  9. Odvojite trećinu šlaga, a ostatkom premažite tortu sa svih strana. Preostali šlag stavite u slastičarsku vrećicu pa ukrasite tortu.
  10. U svaki kružić šlaga stavite jednu kandiranu višnju. Pospite naribanom čokoladom.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte