priprema

  1. Koristite li zamrznuto voće, stavite ga u cjedilo i ostavite na sobnoj temperaturi da se odmrzne.
  2. Za podlogu kolača stavite žitne pahuljice u čvršću plastičnu vrećicu pa ih izmrvite valjkom za tijesto.
  3. Izmiješajte ih s omekšalim maslacem i natisnite rukama po dnu te uz stijenke malog kalupa za torte (promjera 24 cm). Poravnajte ih navlaženom žlicom.
  4. Za nadjev izmiješajte svježi sir s jogurtom, šećerom u prahu i limunovim sokom. Namočite želatinu da omekša, ocijedite i otopite na laganoj vatri.
  5. Pomiješajte nekoliko žlica kreme sa želatinom, a zatim sve skupa umiješajte u ostatak kreme od sira.
  6. Premjestite je u hladnjak i, čim se masa počne želirati, umiješajte tučeno slatko vrhnje.
  7. Razmažite kremu u kalup preko podloge od pahuljica pa ostavite tortu oko 4 sata u hladnjaku da se stisne.
  8. Nakon toga izvadite je iz kalupa i stavite na pladanj za torte.
  9. Koristite li svježe voće, očistite ga i po želji narežite na manje komade, a odmrznuto voće iz ledenice oprezno potapkajte kuhinjskim papirom.
  10. Složite ga dekorativno po sredini torte od sira. Po želji, pospite bademima i prelijte karamelom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte