Priprema

  1. Žlicom izvadite meso lubenice. Nemojte vaditi koštice, jer su zdrave i postanu blago hrskave kada se sve skuha i daju posebnu aromu.
  2. Lubenicu stavite u veliki lonac, pazite da komadi ne budu preveliki. Nije potrebno dodavati vodu budući će lubenica sama pustiti dovoljno tekućine tijekom kuhanja.
  3. Dodajte šećer i promiješajte. Kuhajte 2-3 sata dok smjesa ne omekša i zgusne se. Tijekom kuhanja redovito promiješajte.
  4. Za sirup, ocijedite tekućinu u boce, a komade lubenice stavite u zasebne staklenke.
  5. Napunjene boce i staklenke stavite u pećnicu ugrijanu na oko 40°-50°C (ovisi o jačini pećnice) i neka se grije 30 min (pazite da su boce i staklenke dobro zatvorene). Ostavite barem 5 sati zatvorene u toploj pećnici.

Autor recepta: Angela

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte