priprema

  1. Na početku napravite crème fraîche tako što ćete pomiješati šalicu vrhnja za kuhanje s dvije žlice tekućeg jogurta.
  2. Dobro zatvorite i držite na sobnoj temperaturi 8 – 12 sati ili dulje, sve dok se ne zgusne. Zatim mutite mutilicom ili mikserom da se smjesa dobro poveže pa je odložite u hladnjak.
  3. Za sladoled, mlijeko i šećer kuhajte u loncu sve dok se šećer ne otopi. Mak­nite s vatre, dodajte mlijeko u prahu i dobro umutite.
  4. Ostavite smjesu da se potpuno ohladi. U ohlađenu smjesu dodajte crème fraîche i dobro promiješajte. Ulijte smjesu u posudice ili u veliku posudu i odložite u zamrzivač.
  5. U lonac ubacite nasjeckane jabuke, cimet, med i limunov sok te dodajte vode da pokrije sve sastojke. Kuhajte dok jabuke ne omekšaju.
  6. Prebacite smjesu u blender i pomiješajte sa smjesom za sladoled koju ste već pripremili.
  7. Sve dobro miksajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta te je potom odložite u zamrzivač. Dio jabuka možete ostaviti i za dekoraciju.

Izvor: Sensaklub.hr

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte