priprema

  1. U loncu na laganoj vatri zagrijte kokosovo mlijeko s vrhnjem. Čim počne lagano ključati, maknite s vatre.
  2. U velikoj zdjeli tucite žumanca, šećer i sirup od đumbira dok ne nastane svijetla krema. Polako dodavajte u mlijeko uz stalno miješanje.
  3. Vratite na vatru te lagano kuhajte, uz stalno miješanje, dok se tekućina ne zgusne. Pustite da se ohladi pa umiješajte naribani svježi đumbir i sok od limete.
  4. Prebacite smjesu u posudu za zamrzavanje pa stavite na hlađenje 2-3 sata. Izvadite iz zamrzivača pa vilicom razbijte kristale te ponovite postupak još 2 puta.
  5. Prije posluživanja stavite u hladnjak na pola sata i zatim ukrasite komadićima kandiranog đumbira.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte