priprema

  1. Prutić vanilije prepolovite pa nožem izvadite srž i stavite u zdjelu. Dodajte aromu vanilije i kokosovo i sojino mlijeko pa dobro promiješajte.
  2. Vrhnje stucite u čvrsti šlag pa s kokosovim brašnom dodajte prethodnoj smjesi.
    Zatim u kremu dodajte voće i cijelu smjesu stavite u plastičnu zdjelu.
  3. Prekrijte folijom i stavite u zamrzivač na najmanje četiri sata. Tijekom posljednja dva sata hlađenja sladoled promiješajte četiri puta.
  4. Prije posluživanja sladoled kratko ostavite na sobnoj temperatuti da malo omekša. Poslužite sa svježim voćem.

Savjet

Ako imate aparat za sladoled, šlag ne biste trebali prethodno miksati, nego samo u tekućem stanju dodati ostalim sastojcima. Smjesu prelijte u aparat i ostavite da se hladi 40 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte