Priprema

  1. Slatko vrhnje i mješavinu vrhnja i mlijeka ulijte u posudu za kuhanje s debelim dnom. U mješavinu dodajte lavandin cvijet (u „jajetu“ za čaj ili u filtar vrećici od gaze) i sve zajedno zagrijavajte oko pet minuta. Zatim izvadite lavandu.
  2. U posebnoj zdjeli zamutite žumanjke dok ne postanu pjenasti. U zdjelu sa žumanjcima polako, stalno miješajući pjenjačom, ulijte otprilike polovinu toplog vrhnja.
  3. Takvu smjesu, polako miješajući, vratite u posudu s ostatkom vrhnja i nastavite zagrijavati na vrlo niskoj temperaturi. Miješajte pjenjačom, otprilike 5 minuta.
  4. Ulijte toplu smjesu u zdjelu i u nju umiješajte med. Ohladite i zamrznite prema uputama proizvođača aparata za sladoled.

Izvor: Sensaklub.hr

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte