priprema

  1. Mahunu vanilije uzdužno prorežite, istružite joj sjemenke pa oboje dodajte u mlijeko i sve zajedno zakuhajte. Skinite mlijeko sa štednjaka te ga ostavite da se prohladi.
  2. Izvadite mahunu. Maline operite, posušite i usitnite u mikseru pa ih protisnite kroz gusto cjedilo.
  3. Izrežite trake papira za pečenje koje će biti oko 1,5 cm više i 2 cm šire od opsega posude koju ćete upotrijebiti za sladoled. Stavite trake u posudu.
  4. Stucite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom na pari tako da dobijete svijetlu, pjenastu masu pa u tankom mlazu umiješajte mlijeko s vanilijom.
  5. Tada dodajte jogurt i izmiksane maline te ostavite smjesu da se malo ohladi.
  6. Na kraju u kremu umiješajte tučeno slatko vrhnje, njome oprezno napunite posudu te je ostavite 4 sata u zamrzivaču da se stisne i zaledi.
  7. Sladoled poslužite u zdjelicama, a možete ga dekorirati svježim malinama.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte