priprema

  1. U zdjeli pomiješajte palentu, brašno, šećer i prašak za pecivo. Dodajte omekšali maslac, naribanu koricu limuna, jaja i mak.
  2. Sve promiješajte i napravite tijesto. Umotajte ga u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku sat vremena.
  3. Razvaljajte tijesto, vadite pomoću čaše ili kalupa okrugle oblike i slažite na lim za pečenje. Pecite kekse 15 minuta na temperaturi od oko 170 ⁰C.
  4. Ostavite kekse da se ohlade. Sladoled izvadite iz zamrzivača i ostavite ga 10-ak minuta da omekša.
  5. Uzmite dva keksa i na jedan stavite kuglicu sladoleda. Pažljivo pritisnite drugim keksom i stavite opet u zamrzivač da se zamrzne te poslužite.

Savjet

Ovom desertu odgovara vrući preljev od čokolade: čokoladu otopite s tekućim šlagom te poslužite kao umak u koji ćete umakati kekse sa sladoledom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte