priprema

  1. Stavite u lonac smeđi šećer i 2 žlice vode te zakuhajte. Potom miješajući kuhajte 5-7 minuta dok se šećer ne karamelizira.
  2. Postupno ulijte mlijeko i vrhnje (oprez, jako prska!). Kuhajte na srednjoj vatri da se zgusne. Kremasto stucite žumanca u posudi iznad vruće vode (tucite oko 5 minuta).
  3. Polako ulijte smjesu od karamela te ugrijte uz stalno miješanje. Potom tucite 3-4 minute. Isključite vatru da se krema zgusne.
  4. Obložite posudu (promjera 20 cm) prozirnom folijom, ulijte smjesu od karamela te stavite na sat vremena u zamrzivač.
  5. Pripremite svježe višnje, tj. ocijedite ako koristite višnje iz staklenke, odnosno odmrznite zamrznute. Umiješajte ih u smjesu.
  6. Stavite na oko 6 sati u zamrzivač (često promiješajte).
  7. Prije posluživanja stavite posudu u vruću vodu te ostavite da se odmrzava 15-ak minuta. Prebacite na pladanj te uklonite foliju.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte