priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Zakuhajte 200 ml vode, prstohvat soli te kockice maslaca. Dodajte brašno.
  2. Na laganoj vatri miješajte kuhačom da se na dnu lonca stvori okruglica i bijeli sloj. Potom stavite tijesto u posudu. Umiješajte jedno po jedno jaje.
  3. Istisnite 16 hrpica na lim obložen papirom za pečenje. Pecite oko 25 minuta (nemojte otvarati vrata pećnice!). Potom prerežite tijesto i ostavite da se ohladi.
  4. Kuhajte marmeladu, zamrznute bobice, portugizac i začine 5 minuta, a zatim propasirajte kroz fino sito. Zgusnite dodavanjem škroba.
  5. Umiješajte sok od limuna pa ostavite da se ohladi. Raspodijelite po kolačima zajedno s kuglicom vanilije u svaki.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte