priprema

  1. Napravite prhko tijesto, dobro ga zamijesite, zamojtajte ga u prozirnu foliju i ostavite sat vremena u hladnjaku.
  2. Tijesto potom razvaljajte i stavite u kalup (s visokim rubovima) pa pecite na temperaturi od 200 stupnjeva oko 15 minuta (prije stavljanja u pećnicu tijesto probodite vilicom).
  3. Miksajte žumanca i 50 g šećera dok smjesa ne postane pjenasta. Dodajte 50 g glatkog brašna i miksajte sporije.
  4. Zagrijte mlijeko s ostatkom šećera, a potom ga, uz stalno miješanje, dodajte smjesi s jajima.
  5. Sve to kuhajte još dvije minute na laganoj vatri, dodajte čokoladu i miješajte dok se ne otopi.
  6. Kad je tijesto gotovo i kad se malo ohladi, prelijte ga pripremljenom kremom te ukrasite malinama koje ste prethodno odmrznuli i jestivim dekoracijama (po želji).
  7. Obavezno ostavite u hladnjaku na nekoliko sati.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte