PRIPREMA

  1. Pećnicu zagrijte na 180 °C. Odvojite bjelanca od žumanaca. Pjenasto stucite žumanca sa 60 g šećera. Stucite bjelanca, 60 g šećera i sol.
  2. Stavite snijeg na smjesu od žumanaca. Po tome prosijte brašno i škrob te umiješajte.
  3. Smjesu prebacite u namašćeni kalup (promjera 26 cm) te pecite oko 35 minuta. Potom izvadite iz kalupa. Pola narežite na kockice, a ostatak na ploške.
  4. Pomiješajte prašak za puding, 5 žlica mlijeka i šecer. Zakuhajte preostalo mlijeko, umiješajte puding, zakuhajte i ostavite da se ohladi. Umiješajte mascarpone.
  5. Stucite vrhnje za šlag. Nakapajte biskvit sherryjem. Ocijedite marelice pa ih narežite na kockice.
  6. Stavite ploške biskvita u kalup (10 x 25 cm), na to stavite pola voća, pola želea, 2/3 pudinga i šlag. Preostale sastojke ukrasno poslažite.
  7. Ostavite oko sat vremena u hladnjaku. Po želji ukrasite prženim listićima badema.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte