Priprema

  1. Brašno istresite na radnu površinu, umiješajte šećer i sol pa u sredini napravite udubljenje. Maslac u komadićima raspodijelite po rubovima brašna.
  2. U udubinu razbijte jaje, dodajte ocat i 50 ml tople vode te nožem miješajte dok ne dobijete grudice (pokretima kao da sjeckate).
  3. Zatim na brzinu umijesite glatko tijesto, oblikujte ga u kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite da odstoji u hladnjaku 30 minuta.
  4. Bundevino meso ugrubo narežite pa ga propirjajte na zagrijanom maslacu. Začinite cimetom, na vrh noža muškatnim oraščićem i klinčićem u prahu, dodajte javorov sirup i mlijeko te poklopljeno pirjajte 10 minuta.
  5. Promiješajte i stavite na stranu da se hladi. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  6. Tijesto kratko premijesite, na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte u krug te položite u kalup za pitu promjera 28 cm.
  7. Rub tijesta uzdignite uz rub kalupa i fino ga oblikujte. Dno tijesta nekoliko puta izbockajte vilicom. Razdvojite žumanca i bjelanca. Stucite čvrsti snijeg od bjelanaca.
  8. Izmiksajte šećer, slatko vrhnje, škrobno brašno, žumanca i pirjanu bundevu da dobijete pire. Tada umiješajte snijeg od bjelanaca.
  9. Nadjevom od bundeve pokrijte tijesto pa pecite pitu 35-40 minuta. Izvadite kolač i ostavite da se ohladi, a uz njega poslužite, primjerice, sladoled od oraha.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte