priprema

  1. Kokosov maslac stavite na laganu vatru da se polako otopi. Grubo nasjeckajte čokoladu i dodajte u lonac s maslacem pa miješajte dok se ne otopi.
  2. Dodajte u smjesu naribanu limunovu koru i ¾ brusnica te isto toliko pistacija. Promiješajte da se svi sastojci sjedine.
  3. Smjesu izlijte u pravokutni kalup dimenzija 15×20 cm obložen prozirnom folijom. Površinu površinu smjese koja bi trebala biti debela oko 2 cm zagladite žlicom.
  4. Preostale brusnice i pistacije raspodijelite po smjesi i lagano pritisnite.
  5. Stavite u hladnjak da se smjesa stisne, a nakon dva sata izvadite je iz kalupa u kojoj je bila i uklonite foliju. Smjesu izrežite zagrijanim nožem na oko 30 komada, tj. kocaka.
  6. Zapakirajte ih u ukrasne kutije, staklenke ili celofan te ukrasite mašnom. Rok trajanja ovoga slatkiša je 2-3 mjeseca.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte