priprema

  1. Pomiješajte šećer i sok od limuna s 200 ml vode. Prerežite jabuke, uklonite koštice pa narežite na ploške debljine 5 mm.
  2. Kuhajte ih 2 minute dok ne postanu meke i savitljive. Ocijedite i posušite na kuhinjskom papiru. Namastite 12 kalupa za muffine.
  3. Pomiješajte smeđi šećer, muškatni oraščić, cimet i koru od limuna. Odmotajte tijesto te pospite mješavinom sa šećerom. Zagrijte pećnicu na 240 stupnjeva.
  4. Narežite lisnato tijesto po dužini na 1,5 cm debele trake. Ugrijte marmeladu pa premažite trake tijesta.
  5. Poslažite ploške jabuka po širini na trake tijesta da se malo preklapaju. Potom trake smotajte, stavite u kalupe pa pecite oko 40 minuta. Ostavite da se ohladi u kalupu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte