priprema

  1. Maline narežite na kriške i pomiješajte s likerom, odnosno vinom. Stucite pola količine šlaga i nježno pomiješajte s kiselim vrhnjem.
  2. Preostalu količinu vrhnja za šlag zagrijte u loncu te prelijte u staklenu zdjelu koju stavite u lonac s kipućom vodom.
  3. U vrhnje dodajte čokoladu natrganu na kocke i ekstrakt vanilije. Miješajte dok se čokolada ne otopi. Maknite zatim lonac s vatre i tucite smjesu pjenjačom dok se posve ne ohladi.
  4. U vatrostalnu zdjelu (ili neku prozirnu staklenu) stavite sloj malina, prelijte ga dijelom čokoladne kreme, stavite jednu beze koru (odnosno komade), malo šlaga s vrhnjem i još dvaput ponovite cijeli postupak.
  5. Po želji, ukrasite strugotinama bijele čokolade, te odmah poslužite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte