priprema

  1. U zdjeli pomiješajte kvasac i 1 žlicu šećera. Dodajte 2 žlice mlakog mlijeka i 1 žlicu brašna, a zatim stavite na toplo mjesto da se diže.
  2. Brašno pomiješajte s preostalim šećerom i soli. Dodajte dignuti kvasac, mlako mlijeko, rastopljeni maslac, žumanca, kandiranu limunovu i narančinu koricu pa sve zajedno zamijesite u mekano tijesto koje neće biti ljepljivo.
  3. Temeljito promijesite kako bi tijesto uzelo što je moguće više zraka (u tom slučaju će se dobro dići) pa ga ostavite da miruje sat vremena u zdjeli prekrivenoj folijom ili kuhinjskom krpom na toplome mjestu.
  4. Za to će vrijeme tijesto udvostručiti ili utrostručiti svoj volumen. Istresite tijesto na pobrašnjenu radnu površinu pa oblikujte ovalnu štrucu kruha.
  5. Oštrim nožem odozgo zarežite križeve. Prekrijte kruh kuhinjskom krpom pa ga ostavite da se diže još pola sata.
  6. Žumance razmutite s mlijekom pa tom mješavinom uz pomoć kista premažite gornju stranu kruha, te pospite listićima badema.
  7. Kruh pecite 30 minuta u pećnici unaprijed zagrijanoj na 220 stupnjeva. Pričekajte da se pečeni kruh ohladi, a zatim ga narežite i poslužite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte