PRIPREMA

  1. Izmiješajte brašno i sol. U sredini načinite udubljenje u koje ulijte mlijeko. Dodajte kvasac te ga umijesite s dvije žličice šećera, malo brašna i mlijekom.
  2. Ostavite da se diže 15 minuta. Suhe marelice narežite na kockice. Zajedno s ostatkom šećera, četiri jaja, maslacem i bademima dodajte ih u smjesu kvasca, brašna i mlijeka pa sve zajedno s brašnom umijesite u tijesto.
  3. Ostavite na toplome da se polako diže 40-ak minuta. Lim za pečenje namastite i eventualno pospite brašnom. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  4. Tijesto još jednom dobro premijesite. Od jednog dijela dizanog tijesta odvajajte kuglice i oblikujte trup zeca.
  5. Od preostalog jaja odvojite žumance od bjelanca. Od ostatka tijesta oblikujte zečićima glavu, uši i noge.
  6. Mjesta na koja ćete nalijepiti te dijelove premažite bjelancem. Zatim uzmite te komade tijesta pa svaki dobro pritisnite na predviđeno mjesto na trupu.
  7. Cijelog zeca premažite razmućenim žumancem. Pecite ga u prethodno zagrijanoj pećnici 30-40 minuta, a zatim ga izvadite.
  8. Mjesta predviđena za oči i nos premažite bjelancem i zatim nalijepite grožđice. Umjesto grožđica, za oči mogu poslužiti i klinčići.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte