priprema

  1. Najprije ukrasite čaše: u tanjurić ulijte žlicu likera pa uronite 4 čaše jednu po jednu. Zatim ih uronite u šećer i ostavite da se suše.
  2. U veću zdjelu stavite 300 g jagoda. Prelijte likerom i šećerom u prahu pa lagano miješajte dok se šećer ne rastopi. Ostavite sa strane.
  3. Namočite želatinu u posudi s hladnom vodom. Ostatak jagoda izmiksajte u uspravnom mikseru, prelijte preko šećera pa miješajte nad laganom vatrom dok se šećer ne rastopi.
  4. U još vruće jagode umiješajte ocijeđenu želatinu pa prebacite smjesu u zdjelu i ostavite da se ohladi.
  5. Kada se smjesa ohladila i zgusnula, pažljivo umiješajte tučeno slatko vrhnje.
  6. U čaše stavljajte slojeve: počnite s jagodama s likerom, a završite jagodama sa šlagom. Ukrasite svježim jagodama i listićima metvice.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte