priprema

  1. Zakuhajte mlijeko i sol. Uspite gris, kuhajte 1-2 minute pa ostavite da se hladi. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  2. Odmrznite maline pa ih ocijedite. Svježe voće očistite. Pjenasto stucite šećer i omekšali maslac pa dodajte cimet.
  3. Odvojite bjelanca od žumanaca. Potom žumanca umiješajte u smjesu od šećera i maslaca. Zatim tu smjesu pomiješajte sa smjesom od grisa.
  4. Stucite snijeg od bjelanaca pa ga umiješajte.
  5. Potom smjesu stavite u namašćeni kalup za složenac, zagladite, po tome raspodijelite maline, lagano ih utisnite i pecite oko 40 minuta.
  6. Stucite šlag od vrhnja i vanilin šećera, po želji dodajte malo rakije te poslužite sa složencem.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte