priprema

  1. Ribiz, med, sol i sok od limuna grijte na laganoj vatri dok se med ne poveže s ostalim sastojcima. Potom smjesu stavite sa strane da se ohladi.
  2. U međuvremenu pomiješajte jogurt, mlijeko i slatko vrhnje te mu dodajte ohlađeno voće. Dobro izmiješajte i stavite u zamrzivač.
  3. Nakon sat vremena izvadite i smjesu rasporedite u plastične čaše (za djecu su dobar izbor manje čaše od voćnih jogurta) i u svaku stavite drveni ili plastični štapić te vratite u zamrzivač do sutradan.
  4. Prije posluživanja zamrznuti jogurt stavite na pola sata u hladnjak da malo otpusti.
  5. Ovakav jogurt možete pripremiti i od drugog voća, primjerice od naranči: u zdjelu dodajte dva jogurta, nekoliko žlica šećera, 1 dl narančina soka i naribanu narančinu koricu.
  6. Sve sastojke dobro promiješajte te stavite u zamrzivač na tri sata. U jogurt možete po želji dodavati i drugo voće, poput malina, jagoda ili borovnica.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte