PRIPREMA

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Mrkve ogulite i nasitno ih naribajte. Odvojite žumanca od bjelanaca. Pjenasto izmiksajte žumanca, šećer i aromu limuna.
  2. Izmiješajte brašno i prašak za pecivo te ih umiješajte u pjenu od žumanaca. Zatim u tijesto dodajte naribanu mrkvu, orahe i lješnjake.
  3. Stucite čvrsti snijeg od bjelanaca pa ga polako umiješajte u tijesto. Okrugli kalup za kolače namastite pa u nj ulijte tijesto.
  4. Kolač pecite na najdonjoj prečki pećnice 55 minuta. Kad bude pečen, ostavite da se ohladi.
  5. Izmiješajte 200 g šećera u prahu s tri žlice vruće vode. Tom glazurom u debelom sloju premažite tortu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte