priprema

  1. Zamrznuto lisnato tijesto ostavite da malo omekša. Obje kore lisnatog tijesta razvaljajte na pobrašnjenoj površini.
  2. Svaku stavite na papir za pečenje, probodite vilicom pa prebacite na drugu stranu lima. Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite 10-12 minuta, dok kora ne porumeni.
  3. Isto učinite i s drugom korom. Ostavite kore da se ohlade, a u međuvremenu skuhajte kremu. Odvojite žumanca od bjelanaca.
  4. Od bjelanaca napravite čvrsti snijeg, a žumanca pomiješajte s 2 dl mlijeka, aromom vanilije i kukuruznim škrobom da dobijete glatku smjesu, bez grudica.
  5. Ostatak mlijeka stavite kuhati na vatru pa dodajte šećer i vanilin šećer.
  6. Kada mlijeko počne kuhati, polako umiješajte smjesu od jaja i stalno miješajte pjenjačom dok se ne zgusne.
  7. Nakon toga kuhajte još 2 minute uz neprestano miješanje. Sklonite puding s vatre i dodajte snijeg od bjelanaca te lagano sjedinite kuhačom.
  8. Još vrući puding stavite na prvu koru, koju ste prethodno stavili na dno lima. Poravnajte kremu i ostavite da se ohladi.
  9. Kada se ohladi, na nju stavite tučeno slatko vrhnje u koje ste dodali učvršćivač za šlag. Poravnajte kremu pa na nju stavite drugu koru i lagano pritisnite prstima.
  10. Kolač stavite u hladnjak da se ohladi, neka kolač odstoji u hladnjaku barem 3 sata. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte