priprema

  1. Pjenasto izmiksajte omekšali maslac i 50 g šećera. Umiksajte sir, srž vanilije i žumance.
  2. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, anisom i soli te umijesite s maslacem. Zamotajte u foliju i ostavite sat vremena u hladnjaku.
  3. Marelice narežite na kockice, prelijte rumom i sirupom te usitnite štapnim mikserom. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  4. Podijelite tijesto u dva dijela te svaki razvaljajte u oblik pravokutnika (otprilike 15 x 30 cm). Stavite na papir za pečenje i premažite smjesom od marelice.
  5. Smotajte pomoću papira i ostavite 20 minuta u zamrzivaču, a zatim izrežite na ploškice debljine 5 mm.
  6. Složite na lim obložen papirom za pečenje, pospite ostatkom šećera i pecite oko 12 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte