priprema

  1. Prije nego što počnete mijesiti, brašno i sve ostale sastojke zagrijte na sobnu temperaturu.
  2. U zdjelici izmiješajte brašno s 1 žličicom šećera i malo zagrijanog mlijeka, dodajte dvije žlice brašna i ostavite kvasac da se zapjeni.
  3. U većoj zdjeli dobro izradite omekšali maslac s jajima, umiješajte ostatak šećera, naribanu limunovu koricu i vanilin šećer, dodajte dignuti kvasac, prosijano brašno, rum i malo soli te postupno dolijevajte mlako mlijeko tako da dobijete meko, glatko tijesto.
  4. Tijesto pokrijte krpom i ostavite ga 1-1,5 sati na toplom da se diže.
  5. Od dignutog tijesta odvajajte komade veličine jajeta i oblikujte kuglice koje ćete malo sploštiti i zarezati im rub, tako da dobijete oblik srca.
  6. Oblikovana srca ostavite kratko na toplom, pokrivene krpom, da se još malo dignu.
  7. U loncu zagrijte veću količinu ulja, u vruće spuštajte srca tako da mogu slobodno plivati, poklopite ih i pržite na umjerenoj vatri dok donja strana ne porumeni.
  8. Tada ih okrenite i drugu stranu ispržite bez poklapanja. Pržena srca vadite na papir da upije višak masnoće.
  9. U lončiću zagrijte vrhnje gotovo do točke vrenja, umiješajte razlomljenu čokoladu i kratko je ostavite da omekša pa sve izmiješajte da dobijete glatki preljev.
  10. Srca pospite šećerom u prahu i poslužite s čokoladom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte