priprema

  1. Pomiješajte brašno, bademe, sol, cimet i šećer u prahu te na sredini napravite udubljenje. Stavite unutra jaje i žumanca.
  2. Usitnite maslac (hladan) te raspodijelite po tome. Uz pomoć noža sve zajedno usitnite. Kratko zamijesite rukama. Omotajte folijom pa stavite na 2 sata u hladnjak.
  3. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Tanko izvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini na debljinu od 4 mm.
  4. Izrežite 80 srca, stavite ih na papir za pečenje pa pecite 6-8 minuta. Maknite ih zajedno s papirom s lima te ostavite da se ohlade.
  5. Rastopite nugat u posudi uronjenoj u vruću vodu. Njime bogato namažite 40 ohlađenih srca pa ih spojite s preostalih 40 srca.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte